yoga centrum sassenheim


Yoga lessen

rustige hatha yoga voor iedereen

Yoga brengt lichaam en geest in balans, Je kunt je beter ontspannen en concentreren.  Je krijgt meer energie en voel je evenwichtiger.  

De fysieke houdingen (asana’s) maken je lichaam soepeler, sterker en gezonder. De oefeningen zullen je spieren versterken en  bevorderen onder andere de bloedsomloop, spijsvertering, ook hebben ze en een gunstig effect op het zenuwstelsel. Door bewust te zijn en aanwezig in de oefeningen wordt het denken tot rust gebracht.  Yoga verhoogt je weerstand en geeft je energie.

Maar vooral is yoga heel fijn om te doen.

Onze ademhaling vormt de brug tussen lichaam en geest. Spanning en ademhalen staan nauw met elkaar in verband. Door diep naar je buik te ademen voel je meer evenwicht en meer kracht. Je kunt de adem gebruiken om spanning los te laten zodat je meer kan ontspannen, dat kan zowel in een yogahouding als in het dagelijkse leven. Ook wordt je focus en concentratie versterkt. Ademhalingsoefeningen zijn eenvoudig en zeer effectief. 

Anneke van der Plas

Onze les

De lessen worden gegeven in kleine groepen en hebben een rustige opbouw, met aandacht voor de ademhaling, de houdingen (asana’s), ontspanning  en lichaam-bewust-zijn. De oefeningen zijn uitgebalanceerd met duidelijke aanwijzingen en zijn voor iedereen haalbaar.

Bij yoga gaat het niet om het presteren, maar om de intentie waarmee je een oefening doet, binnen je eigen grenzen. Het gaat vooral om oefeningen waar je plezier aan beleeft in een open en ontspannen omgeving. De lessen bevatten ook oefeningen uit andere yogadisciplines zoals onder andere Yin yoga en DRU yoga.

"Geen zin om te sporten maar wel te bewegen."
Anneke van der Plas

Workshop

Cranio Sacraal yoga

Workshop van 4 weken met extra aandacht voor een specifieke klacht (bv. schouders) 

yoga cetrum

Cranio Sacraal Therapie

laat je raken

Is een zachte en vriendelijke complementaire therapie die lichaam en geest doen ontspannen en zo het herstellende vermogen van het lichaam ondersteunt en stimuleert. 

cranio voorhout